Приватност & услови на употреба

ПОЛИТИКА ЗА ПРИВАТНОСТ

Прво, GFG Фондацијата се придржува до принципите во врска со Обработка на Лични Податоци утврдени во GDPR кои бараат Лични Податоци да бидат:

  • Обработени законски, фер и транспарентен начин (Законитост, Правичност и Транспарентност).
  • Собрани само за специфицирано, експлицитни и легитимни цели (Цел Ограничување).
  • Соодветни, релевантни и ограничени на она што е потребно во однос на целите за кои тоа е Обработени (на Податоци Minimisation).
  • Точни и каде што е потребно чуваат до датум (Прецизност).
  • Не се чувани во форма што овозможува идентификација на Носителите на Податоци за подолг отколку што е неопходно за целите за кои податоците се Обработени (Складирање Ограничување).
  • Обработени на начин со кој се гарантира својата безбедност со користење на соодветни технички и организациски мерки за заштита од неовластена или незаконски Обработка и против случајно губење, уништување или оштетување (Безбедност, Интегритет и Доверливост).
  • Не се пренесени на друга земја без соодветни заштитни мерки да се биде во место (Пренос Ограничување).
  • Се ставени на располагање на Носителите на податоци и Носителите на Податоци е дозволено да го остварат одредени права во однос на нивните Лични Податоци (Податоци се Предмет на Права и Барања). 

На GFG Фондацијата ја почитува вашата приватност и е посветена на заштита на тоа. Ние нудиме оваа Изјава за Приватност, за да ве известиме за нашата Политика за Приватност и практики и избори може да се направи за начинот на кој вашите податоци се собираат онлајн и како што информации се користат. Оваа веб-страница е уредена во согласност со законите на Англија. Англиските судови ќе имаат ексклузивна јурисдикција на каков било спор што произлегуваат од вашата употреба на овој веб-сајт. На gfgfoundation.org веб-страницата е во сопственост на GFG Фондацијата. 

Ние дневник посетителот домен и IP address automatically; оваа информација не да ве идентификуваат како личност, но само на компјутер кој се користи за да ги видите на сајтот. Овие податоци се користи за да се види каде сајт се користат во светот за да се обезбеди покриеност, и за кликнете на поток на анализа за да им помогне подобро да се разбере местото на користење, така што можеме да ја подобриме нашата услуга за вас. Ние не link информации автоматски се најавени од страна на тие средства со лични податоци за специфични поединци. Cookies се мали текстуални датотеки кои се зачувани на вашиот компјутер, како резултат на посета на веб сајтот. Ова им овозможува на страницата за да знаете кои сте ги посетиле пред и во некои случаи може да се користи за да снимате вашите желби.

Cookies

Ние користиме cookies за две причини:

• да ни помогне да ги пратите користење на модели со цел да се подобри и да управуваат со нашите сајтови

• да снимите параметри со цел да ги персонализирате вашата посета

Постојат четири вида на колачиња се користи на оваа веб-страница:

Седница Колачиња

Овие се привремено колачиња, кои само што остануваат се додека вашиот интернет пребарувач е затворена. Тие се користат од страна на нашиот веб апликација, со цел да го задржи информации во врска со вашата трансакција од страница до страница по било кој текст, како на пример кога форма е завршен во текот на неколку екрани.

Web Analytics Колачиња

Овие колачиња се користат за да ни помогне да ги собира анонимни статистика со цел да се подобри и да управуваат со нашите сајтови. Еден пример на информации собрани ќе бидат на патот ќе се користи за да се добие пристап до сајт и вашата модели на пребарување при навигација на веб-страницата.

Податоци, собирање и употреба

Кога ќе барање за пристап до информации преку овој сајт, ние може да ви треба да знаете некои лични информации за вас. Кога испраќање на нас или пријавувањето за слободни вести и информации ние треба вашата e-mail адреса, назив и други ограничени лични идентификатори, вообичаено име, презиме и контакт број. Вашите лични податоци нема да се обработуваат за да обезбеди информации, стока, производи и услуги ќе барање во форма што ќе се бара. Ако ние бараме чувствителни лични податоци, тогаш ние ќе осигури дека прибирањето и употребата е во строга согласност со велика БРИТАНИЈА Data Protection Act 1998 и ЕЗ, Директива за Заштита на Податоците 95/46/EC принципи на заштита на податоците и заштита на личните податоци. Ние може да назначи трети лица, организации, со цел да им помогне на нас во обезбедување на вас со информации, производи, производите и услугите што ги барате. Во овие околности, ние ќе преземе чекори за да се осигураме дека вашите лични информации се чуваат во строга согласност со нашата политика за приватност и се користат само за целите на исполнување на вашето барање. Освен како што е наведено погоре, ние не ќе помине ги деталите на некој друг надвор од Слобода Куќа Група и нејзината сестра компании без ваша дозвола.

Пристап до вашите лични податоци

За да се распрашува за пристап до вашите лични податоци, или ако имате било какви прашања во врска со GFG Основа на податоците за приватност, ве молиме e-mail enquiries@gfgfoundation.org.uk или контактирајте не по пошта на следнава адреса: 7, Hertfort Street, London, W1J 7RH, Велика Британија. Ние ќе ви обезбедиме со читлива копија од личните податоци што се чува за вас, во рок од 40 дена; ние ќе бараат докажување на вашиот идентитет. Ние ви овозможи да ги преиспита податоците што ги поседуваме и вас, онаму каде што е соодветно, може да имаат податоци: избришани, коригирана, измени или завршен. Ние го задржуваме правото да одбие да им обезбедиме на нашите посетители со копирање на нивните лични податоци, но ќе ви даде причини за нашата одбивање. Ќе бидете во можност да се предизвик нашите одлуката да се одбие да ви обезбеди со копија од вашите лични податоци.

Откривање и Посетител избор

Може да се вратиш или непримање на услугите во било кое време. Каде ние ги открие вашите лични податоци за тие цели изјави, ние ви обезбеди средства за да се вратиш на објавување на било која укажува во кутија во моментот на местото каде што личните податоци се собираат, со испраќање на е-маил contactus@libertyhg.com или со испраќање на пошта на оваа адреса 7, Hertfort Street, London, W1J 7RH, Велика Британија.

Безбедност

Имаме спроведува безбедносни политики, правила и техничките мерки за заштита на личните податоци кои ги имаат под наша контрола кои се целосно во согласност со заштита на личните податоци & заштита на законодавството соодветно да надлежност применливи на сајтот. Безбедносните мерки се дизајнирани за да се спречи неовластен пристап, несоодветното користење или откривање, неовластена измена & незаконско уништување или случајно губење. Во моментов ние не им даде на посетителите на нашата веб-страница опција за користење на безбеден пренос метод да ни ги испратите своите лични податоци.

Деца

На GFG Фондацијата е посветена на заштита приватноста потреби на децата, и ние ги охрабруваме родителите и старателите да земе активна улога во нивниот децата на интернет активности и интереси. На GFG Фондацијата не свесно да се соберат информации од деца под возраст од 11 и не ја насочи својата веб-сајт за деца под 11.

Хиперлинкови

На GFG Фондацијата може да обезбеди линкови на трети лица веб-сајтови за ваша погодност и информации. Ако пристапите до овие линкови, ќе ја напушти GFG Фондацијата веб-сајт. На GFG Фондацијата нема контрола врз оние сајтови или нивните практики за заштита на приватноста, која може да се разликуваат од нашата. Ние не одобрува или да направи било репрезентации во врска со трети лица веб-сајтови. На GFG Фондацијата за заштита на Приватноста не ги покрива личните податоци кои сте ги изберат да ги даде на трети страни кои не се поврзани. Ние ве охрабруваме да ја разгледа политиката на приватност на секоја компанија пред поднесување на вашите лични информации. Некои трети лица, компании да изберат да ги споделат нивните лични податоци со GFG Фондацијата, дека споделувањето е регулирано од страна на трети лица политика на приватност.

УСЛОВИ НА УПОТРЕБА

Пристап и користење на овој сајт (www.gfgfoundation.org) е предвидено од страна на GFG Фондацијата ги исполнува следниве услови и да се договорат да се користи на веб-сајтот, во согласност со Пристапноста Изјава и Политика за Приватност:

1. Со користење на нашиот сајт, вие се согласувате да бидат законски обврзани со овие услови, што ќе стапи на сила веднаш на вашиот прв употреба на веб-страницата. Ако не се согласуваат да бидат законски обврзани со сите од следниве причини ве молиме да не пристап и/или употреба на сајтот.

2. На GFG Фондацијата може да се промени на овие услови во било кое време со објавување на промени онлајн. Ве молиме разгледајте ги овие услови редовно да се осигура дека вие сте свесни за какви било промени направени од страна на GFG Фондацијата. Вашата продолжена употреба на веб-страницата по промени се испратени значи дека се согласуваат да бидат законски обврзани со овие услови, како ажурирани и/или дополнет.

Употреба на GFG Фондацијата сајт

3. Не смеете да го копирате, репродуцирате, republish, даунлоадирајте, пост, емитување, пренос, ги стави на располагање на јавноста, или на друг начин го користите сајтот е содржини на кој било начин, освен за ваша лична, не-комерцијална употреба. Вие исто така се согласувате дека нема да ги адаптира, менува или да креирате адаптирано дело од било на страната содржина, освен за ваша лична, не-комерцијална употреба. Било која друга употреба на на страната за содржина бара претходна писмена дозвола на GFG Фондацијата.

4. Вие се согласувате да ја користите веб-страницата само за законски цели и на начин кој не ги повредува правата на, ограничи или да го попречат некој друг во користењето и уживањето на сајтот. Забрането однесување вклучува вознемирувачки или предизвикува вознемиреност или непријатностите да било лице, пренесување непристојни или навредувачки содржина или попречување на нормалниот тек на дијалогот во рамките на GFG Фондацијата е веб-сајт.

Оградување и Ограничување на Одговорноста

5. Овој сајт е содржината, вклучувајќи ги информациите, имиња, слики, слики, логоа и икони однос или во врска со GFG Фондацијата, нивните производи и услуги (или на трети лица производи и услуги), се дадени "КАКО што СЕ" и на "ДОСТАПНА Е" основа, без било какви изјави или било каков вид на гаранција направи (без разлика дали се изречни или да се подразбираат со закон) до степенот дозволен со закон, вклучувајќи ги и гаранциите што на задоволителен квалитет, погодност за одредена намена, не на права, компатибилност, сигурност и точност.

6. Под никакви околности ќе GFG Викимедија, нејзините поврзани и помошни компании да бидат одговорни за било од следниве загуби или штета (без разлика дали ваквите загуби каде што е предвидено, догледна, познат или на друг начин): (а) загуба на податоци; (б) загуба на приходи или очекуваната добивка; (в) загуба на работа; (г) губење на можност; (д) губење на добра волја или повреда на угледот; (ѓ) загуби претрпе од страна на трети страни; или (г) кои било индиректни, последователни, посебни или примерна оштета кои произлегуваат од употребата на gfgfoundation.org без оглед на формата на акција.

7. На GFG Фондацијата не гарантира дека функциите содржани во овој сајт ќе биде непрекинато или без грешки, кои дефекти ќе се исправат, или тој сајт или сервер што го прави достапни се ослободени од вируси или грешки.

8. Информациите кои се објавуваат на веб-страницата може да содржат упатувања или вкрстени упатувања на GFG Фондацијата производи, услуги, итн. кои не се објавени или не се достапни во вашата земја. Точноста на таквите информации не може да се гарантира, особено затоа што ваквите информации се предмет на промена, посебни барања или достапност и таквите референци не значи дека GFG Фондацијата има намера да ги промовира такви производи, услуги, итн. во вашата земја.

Интелектуална Сопственост

9. Имињата, слики и логоа идентификување на GFG Фондацијата или од трети лица и нивните производи и услуги се предмет на авторски права, права на дизајн и трговски марки на GFG Основа и/или на трети страни. Ништо не се содржани во овие термини ќе се толкуваат како се пренесува со импликација, estoppel или на друг начин да било лиценца или десно за да користите било која марка, патент, дизајн или авторски права на GFG Основа, или било која од други понудувачи.

Општи

10. Ако постои конфликт помеѓу овие услови и посебните услови се појавува на друго место на веб-страницата (вклучувајќи ги и локалните правилата на куќата), потоа вториот ќе преовладува.

11. Ако било кој од овие термини се решени да биде незаконска, невалидна или на друг начин unenforceable од причина на законите на секоја држава, или држава во која овие услови се наменети за да бидат ефективни, а потоа, до степен и во рамките на јурисдикцијата во која тој термин е незаконска, невалидна или unenforceable, тоа ќе биде отсечена и избришани од овие услови и останатите термини ќе преживее, остануваат во полна сила и ефект и продолжуваат да бидат обврзувачки и извршна.

12. Овие услови ќе бидат регулирани од страна и да се толкува во согласност со законите на Англија и Велс.

Коментари, прашања или предлози

Ве молиме имајте предвид дека било која информација, несакани предлози, идеи или други поднесоци ќе се смета како да не се од доверлив карактер и не-комерцијален. Со испраќањето на каква било информација или материјал, вие му давате на GFG Фондацијата неограничен, неотповиклива лиценца за користење, репродукција, прикажување, изведување, менување, пренесување и дистрибуција на таквите материјали или информации, и вие исто така се согласувате дека GFG Фондацијата се слободни да го користите сите идеи, концепти, знаење (know-how или техники кои можете да ни ги испратите, за било која намена.

Контакт

Во случај да имаат прашања во врска со горенаведените делови, не двоумете се да го контактирате GFG Фондацијата преку контакт страницата или со користење на следниве контакт детали за:

7 Hertford Улица
Лондон
W1J 7RH
Обединето Кралство

Тел: +44 ( 0 ) 203 205 8550
Факс: +44 ( 0 ) 203 205 8599